Shuǐ Tai Chi Zuidplas

水 太极拳 Tai Chi les in Nieuwerkerk aan de IJssel & Moordrecht

Trainer


Een echte beweger– Sarah Slaghuis heeft een ruime sportieve achtergrond: met gym, paardrijden, jazz ballet, moderne dans, en duursporten, zoals hardlopen en roeien. Na een stressvolle periode op werk, vroeg een persoonlijke coach haar ‘Wat doe je zoal om te ontspannen?’. Ze antwoordde” Spinnen en hardlopen!’. De coach merkte terecht op dat dat wellicht niet slim was, als ze al zo gestresst werd van kantoor. Misschien was het tijd om iets rustigers te proberen, zoals yoga of tai chi?’ Zo gezegd, zo gedaan.

Sarah raakte meteen verslingerd aan Tai Chi en Chi Kung, toen zij in 2008 begon met lessen bij Tai Chi Rotterdam onder leiding van Fred Remeeus.
In 2011 heeft zij, samen met een groep Tai Chi Rotterdammers, een maand in China getraind om de authentieke Wudanstijl te leren in een kungfuschool onder leiding van meester Shin Li Xin. Sinds 2012 traint ze bij de Nederlandse Goldenflower school, bij Wanda Link, Hetty Mouyal en Rashmi Endenburg. Ze is trainee in de instructeursopleiding om haar Tai Chi vaardigheden te verdiepen. Haar doel is om instructeur te worden in de Goldenflowerstijl om daarmee een sterke basis te hebben om de tai chi over te dragen. Daarvoor gaat ze met regelmaat naar internationale trainingen bij Meester San Gee Tam en Annukka Holland, de grondleggers van de Goldenflower School.

Goldenflower

Goldenflower is een school die uitgaat van voortdurend ontwikkelen van jezelf en van de tai chi. Meester San Gee Tam verfijnt zijn tai chivormen continue en alle instructeurs zijn ook bezig met samen dit onderzoek voort te zetten. Kenmerkend is dat Goldenflower de tai chi plaatst in het NU en de link met de Westerse waarden van zelfontwikkeling legt.

What you practice, you become.

Het motto van de school is ‘ je wordt wat je oefent ‘ .

Door oefening kun je worden wie je wilt zijn; en kun je je dagelijkse welzijn en gezondheid vergroten. Wie zijn lichaam ontwikkelt, ontwikkelt ook zijn geest, en andersom.

© 2020 Shuǐ Tai Chi Zuidplas

Thema door Anders Norén